"Elektrolux Latvija" un Pasaules dabas fonda Latvijā pārstāvniecības rīkotajā apgleznoto veļas mašīnu izsolē vislielākā interese bija par mākslinieces Vijas Zariņas apgleznoto mašīnu un tā pārdota par vairāk nekā 500 latiem.
Par to BNS informēja dabas fonda Latvijas pārstāvniecības vadītājs Uģis Rotbergs. Veļasmašīnu nopircis uzņēmējs Viesturs Koziols. "Cīņa par šo mašīnu bija ļoti sīva," stāstīja Rotbergs.

"Elektrolux" salonā novembra sākumā pieci mākslinieki apgleznoja piecas veļas mašīnas. Mākslinieki bija Aivars Vīlipsons, Ojārs Pētersons, Ivs Zenne un Vija un Kaspars Zariņi.

Pirmdienas izsolē pārdotas četras mašīnas - pārējās trīs katra aptuveni par 300 latiem. Savukārt mākslinieka Vīlispona mašīna netika izsolīta.

To izmantos nākamajām iespējamajām izsolēm, klāstīja Rotbergs.

Savukārt iegūto naudu pārskaitīs jaunizveidotā prēmiju fondā jaunajiem māksliniekiem. Līdz nākamā gada martam ikviens mākslinieks varēs iesniegt jau izveidotas sociālās reklāmas. Pēc tam žūrija darbus izvērtēs un pirmdien iegūto naudu piešķirs uzvarētājam kā prēmiju.

"Šī projekta mērķis ir atbalstīt jaunos māksliniekus, kas strādā sociālās reklāmas jomās, un šie darbi būs veltīti tematam "Atbildīgs dzīves veids"," sacīja fonda vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!