Foto: Kadrs no video
Toronto mērs Robs Fords, kurš jau iesaistīts skandālā par narkotiskās vielas kreka smēķēšanu, mediju rīcībā nonākušā videoierakstā redzams draudam izdarīt "pirmās pakāpes slepkavību" pret kādu personu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ar mobilo telefonu uzņemtajā videoierakstā Fords satraukti žestikulē, pārvietojas pa istabu un izsaka draudus. Nav gan skaidrs, pret kādu personu viņa dusmas ir vērstas. Mērs ierakstā draud pārplēst personas rīkli, izbakstīt acis un pārliecināties, ka upuris ir miris.

Pats Fords ceturtdien atvainojies par ierakstu, atzīstot, ka tajā brīdī ir bijis "ļoti iereibis".

Šis gadījums tikai pastiprina spiedienu 44 gadus vecajam mēram atkāpties no amata.

Otrdien Fords publiski atzina, ka ir smēķējis kreku, vienlaikus uzsverot, ka nav narkomāns. "Jā, es esmu smēķējis kreku," žurnālistiem sacīja mērs. "Vai es esmu narkomāns? Nē. Vai es to esmu mēģinājis? Iespējams, kādā no manām dzēruma stulbuma reizēm."

Savukārt svētdien Fords radiopārraidē atzina, ka viņam ir "problēmas ar alkoholu".

Sabiedrības spiediens pret mēru, lai viņš pamestu amatu, pieauga maijā, kad mediji ziņoja par kādu videoierakstu, kurā politiķis redzams smēķējam kreka pīpi. Savukārt 31. oktobrī policija paziņoja, ka šāds videoieraksts ir likumsargu rīcībā. Pats Fords uz to atbildēja, ka neredz iemeslu atkāpties no amata.

Skandāla laikā no amata ir atkāpušies vairāki Forda palīgi un atlaists viņa biroja vadītājs. Dažus ir nopratinājusi policija.

Kopš Forda stāšanās Toronto galvas amatā 2010. gadā, jau izskanējušas apsūdzības par iespējamu amatpersonas dažādu vielu lietošanu, viņš arī konfliktējis ar medijiem, apsūdzot tos "raganu medīšanā". Fords gandrīz zaudēja amatu interešu konflikta skandāla dēļ.

Tomēr mērs ir iekarojis iedzīvotāju simpātijas sava vienkāršā cilvēka tēla dēļ, kā arī pateicoties publiskajai cīņai ar savu lieko svaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!