Piecas dienas pirms Krievijas prezidenta vēlēšanām šīs valsts bērniem ir skaidrs, kurš būs uzvarētājs, spriežot pēc zīmējumu izstādes, kas otrdien tika atklāta Maskavā.
Konkursā ar nosaukumu "Uzzīmē nākamo prezidentu" līdz šim ir redzams vienīgi Dmitrijs Medvedevs un viņa atbalstītājs prezidents Vladimirs Putins, nedēļas laikraksts "Express Gazeta" citē izstādes organizētājus. Pārējie svētdienas vēlēšanu kandidāti vispār nav pārstāvēti.

Zīmējumos, kas redzami "Express Gazeta" interneta vietnē, parasti maigais Medvedevs parādās daudzos veidolos. Viņš aijā rokās jaundzimušu bērnu, dodas kosmosā un cieši piegulošā sarkanā svarcēlāja tērpā palīdz Putinam pacelt Krieviju.

"Express Gazeta" sāka konkursu "Uzzīmē nākamo prezidentu" drīz pēc tam, kad Putins pagājušajā gadā nominēja Medvedevu par savu vēlamo pēcteci.

Zīmējumus iesnieguši 500 bērnu vecumā no septiņiem līdz 16 gadiem no visas Krievijas.

Organizētāji cer saņemt 3000 zīmējumu līdz konkursa beigām maijā, kad paredzēta jaunā prezidenta inaugurācija.

Intereses trūkums par pārējiem trim kandidātiem liecina par veidu, kādā plašais Kremļa atbalsts un gandrīz pilnīgais monopols atspoguļošanā televīzijā ir piešķīris Medvedevam nākamā prezidenta mantiju.

"Bērni redz Medvedevu kā prezidentu," teica "Express Gazeta" pārstāve Jekaterina Šumeiko.

Daudzos zīmējumos valdības birokrāts un enerģētikas lielfirmas "Gazprom" priekšsēdētājs attēlots kā laipns pieaugušais, arī kādā zīmējumā, kurā viņš tiekas ar bērna vecmāmiņu, lai palielinātu viņai pensiju.

Pirms diviem gadiem sarīkotajā konkursā, kurā bija jāzīmē Putins, piedāvājumi bija spilgtāki. Vienā zīmējumā prezidents bija redzams iekarojam Mēnesi, bet citā - tīrām zobus līdzās tīra zelta tualetes podam.

"Toreiz tas bija Putina otrais prezidentūras termiņš un bērni viņu labi pazina un mīlēja. Medvedevu viņi vispār nepazīst," sacīja Šumeiko, norādot, ka daudzos zīmējumos Medvedevs ļoti līdzinās Putinam.

Putina konkursa uzvarētājs saņēma kucēnu, kurš bija rados ar prezidenta suni Koniju, bet viņa vecāki - vācu alus muciņu. Medvedeva konkursa uzvarētājs saņems portatīvo datoru.

"Ja Medvedevs vēlas paaugstināt savu popularitāti, viņam būtu ieteicams iegādāties spalvainu draugu, kas varētu sacensties ar Putina labradoru," raksta "Express Gazeta". "Mūsu mazie lasītāji vēlas, lai Dmitrijs Medvedevs uzvarētu (...) un lai viņš iegādātos kaķi vai suni, tāpat kā Vladimirs Putins," teikts laikraksta interneta vietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!