Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievija piektdien pauda cerību, ka ASV un Eiropas Savienība neatbalstīs jaunu sankciju ieviešanu pret Maskavu saistībā ar represijām, kas veiktas pret opozicionāru Alekseju Navaļniju, raksta aģentūra "Reuters".

"Mēs joprojām ceram, ka dominēs mūsu sarunu biedru veselā saprāta pieeja situācijai un mēs neiesim tālāk pa sankciju spiediena ceļu, kas jau vairākkārt ir pierādījis savu neefektivitāti," konferences zvana laikā žurnālistiem sacīja Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) trešdien pieprasīja Krievijai atbrīvot opozicionāru Alekseju Navaļniju. Krievija šo ECT lēmumu nosauca par nepieņemamu iejaukšanos tās iekšlietās.

Pēc ārstēšanās Berlīnē, kur Navaļnijs nokļuva pēc uzbrukuma ar kaujas vielu "Novičok", politiķis 17. janvārī atgriezās Krievijā, kur jau lidostā tika aizturēts. 2. februārī tiesa viņam piesprieda cietumsodu. Viņa aizturēšana un notiesāšana Krievija izraisīja masu protestus.

Viņš tika apsūdzēts 2014. gadā piespriestā nosacītā soda pārkāpšanā par laiku, kas ārstējās Vācijā. Tolaik Krievijas tiesa viņu un viņa brāli Oļegu atzina par vainīgiem krāpšanā un uzņēmuma "Yves Rocher" līdzekļu izlaupīšanā. Aleksejam piesprieda trīsarpus gadu nosacītu cietumsodu un piecu gadu pārbaudes laiku, bet viņa brālim - trīsarpus gadu ieslodzījumu vispārējā režīma kolonijā. ECT šo spriedumu atzina par nepamatotu.

2. februārī tiesa nosprieda, ka nosacītais sods tagad jaizcieš reālā apcietinājumā, piespriežot 3 gadu un sešu mēnešu ieslodžijumu, no kura atskaita 10 jau iepriekš ieslodzījumā pavadītos mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!