Foto: stock.xchng

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs svētdien noraidīja Ukrainas prokremlisko kaujinieku līdera apgalvojumus, ka kaujinieki nesen no Krievijas ir saņēmuši lielu ieroču un bruņutransportieru partiju.

"Mēs vairākkārt esam teikuši, ka uz turieni nekādas iekārtas netiek sūtītas," radiostacijai "Govorit Moskva," sacīja Kremļa preses sekretārs.

Peskovs gan neko neminēja par citu kaujinieku līdera apgalvojumu, ka Ukrainas austrumos būtu nogādāti "Krievijā apmācītu" karavīru papildspēki.

Teroristu organizācijas "Doņeckas tautas republika" līderis Aleksandrs Zaharčenko kaujinieku sapulcē paziņojis, ka teroristi ir saņēmuši papildspēkus – 1200 karotājus, "kas četrus mēnešus apmācīti Krievijas teritorijā".

Video, kurā dzirdams līdera teiktais, ievietots tīmekļa vietnē "YouTube".

Krievija arī slepeni iesūtījusi 30 tankus un 120 smagā bruņojuma vienības, izmantojot robežšķērsošanas punktus, kas atrodas promaskavisko bandu kontrolē, sacīja Zaharčenko.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

5.jūlijā separātistu bandas tika padzītas no diviem nozīmīgiem Donbasa centriem - Slovjanskas un Kramatorskas. Kaujinieki tagad savus spēkus koncentrē Doņeckā un Luhanskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!