Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas pilsētā Pleskavā ceturtdien aizturēts Igaunijas sabiedriskās raidkompānijas ERR korespondents Igors Taro, kurš filmējis priekšvēlēšanu plakātus, ziņo ERR.

Taro gatavo sižetu sabiedriskās televīzijas ETV svētdienas raidījumam "Aktuālā kamera". Policija aizturējusi Taro brīdī, kad viņš filmējis priekšvēlēšanu plakātus.

"Taro palūdza uzrādīt dokumentus. Viņš parādīja pasi ar žurnālista vīzu, kuras derīguma termiņš ir gads, un kuru viņš ne reizi vien ir izmantojis, lai apmeklētu Krieviju un veiktu žurnālista darbu. Policists paziņoja, ka [vīza] neko nenozīmē un ir nepieciešama īpaša [Krievijas] Ārlietu ministrijas akreditācija," teica ERR informācijas dienesta vadītājs Urmets Koks.

Taro pratināts trīs stundas. Policijā viņam atņemta videokameras atmiņas karte ar nofilmēto materiālu. Policisti teikuši, ka karti atdos, pirms tam izdzēšot tajā esošo informāciju.

Žurnālists sazvanījis Igaunijas vecāko konsulu Pleskavā Karlu Ēriku Reintammu, kurš dažu minūšu laikā ieradies iecirknī un sniedzis aizturētajam konsulāro palīdzību. No policijas Taro devies uz Igaunijas konsulātu.

Piektdien Taro jāstājas tiesas priekšā, bet pēc tam viņš varēs atgriezties Igaunijā.

Koks sacīja, ka notikušais liecina par to, ka Krievijā baidās no vēlēšanu objektīvas atspoguļošanas.

Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa preses sekretārs Tomass Sildams aģentūrai BNS pastāstīja, ka ceturtdienas vakarā Igoram Taro, kurš atrodas Igaunijas konsulātā, piezvanījis Ilvess un paudis žurnālistam atbalstu.

Svētdien Krievijā notiks prezidenta vēlēšanas pēc kurām valsts vadītāja amatā iecerējis atgriezties Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!