Foto: EPA/LETA
Krievijā no jauna pieņemas spēkā mežu ugunsgrēki, liecina no satelītiem uzņemtie fotoattēli.

Pēc liesmu pārņemto teritoriju straujas samazināšanās nedēļas laikā, piektdien fiksēto mežu ugunsgrēku skaits strauji pieaudzis no 66 līdz 119, liecina NASA satelītu uzņemtie infrasarkanā starojuma attēli.

Informāciju par savvaļas ugunsgrēkiem apkopo NASA satelīti "Terra" un "Aqwa", kas ar MODIS sensoru palīdzību fiksē "karstos punktus" - teritorijas, kas izdala spēcīgu infrasarkano starojumu. Šādi infrasarkanā starojuma laiku parasti uzrādās mežu vai stepes ugunsgrēku vietā, kaut arī sensori var reaģēt arī uz gāzes liesmām vai metalurģijas uzņēmumiem.

Rezultāti liecina, ka mežu ugunsgrēki pieņēmušies spēkā Omskas, Sverdlovskas, Jakutijas, Volgogradas, Novosibirskas un Krasnojarskas apgabalos.

Augusta sākumā šādu "karsto punktu" skaits Krievija teritorijā sasniedza aptuveni 500.

Savukārt Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija paziņojusi, ka mežu ugunsgrēku skaits turpina samazināties. Svētdienas rītā bija reģistrēti 203 mežu ugunsgrēki, kas pārņēmuši kopumā 6390 hektāru lielu teritoriju. Iepriekšējā dienā bija reģistrēti 239 ugunsgrēki vairāk nekā 7000 hektāru lielā teritorijā.

Lielā sausuma un karstuma dēļ Krieviju augustā pārņēma plaši ugunsgrēki. Kopumā reģistrēti 29 162 mežu ugunsgrēki, liesmām plosoties 928 846 hektāru lielā teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!