Krievijā šodien atzīmē Uzvaras dienu Lielajā Tēvijas karā pret nacistisko Vāciju. 1945.gada 9.maijā Padomju Savienības militārās vadības pārstāvji parakstīja Vācijas kapitulācijas aktu. Tas notika dienu vēlāk nekā kapitulāciju no sakautās Vācijas pārstāvjiem pieņēma sabiedroto Rietumvalstu ģenerāļi.
Par godu Uzvaras 56.gadadienai Maskavas Sarkanajā laukumā notiks armijas parāde, ko pieņems Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Ivanovs.

Krievijas pareizticīgo baznīcās notiks aizlūgumi par kritušajiem. Visos sarīkojumos svētku svinēšanas laikā Krievijas milicija strādās pastiprinātā režīmā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, otrdien Maskavā uzrunājot Lielā Tēvijas kara veterānus no Krievijas, NVS un Baltijas valstīm, uzsvēra: "Mēs nedalām šo lielo uzvaru savējā un svešā un vienmēr atcerēsimies par kādu cenu tā tika iekarota". Viņš piebilda, ka mūsdienu pasaulē nav pieļaujami pat lokāli fašisma perēkļi.

Vērsdamies pie veterāniem Putins atgādināja, ka PSRS pēc Vācijas sagrāves 1945.gadā nostiprinājās kā pasaules mēroga lielvara. Pēc Krievijas prezidenta domām, lai arī globālo konfliktu laiks jau ir pagātne, militārais spēks joprojām nosaka arī valsts spēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!