Krievijas kara lidmašīnas Čečenijas dienvidos sākušas mest spēcīgas degbumbas, lai iznīcinātu "teroristu nometnes", pirmdien aģentūrai "Interfax" paziņoja federālo spēku militārā amatpersona.
250 un 500 kilogramus smagās bumbas, no kurām pirms uzliesmošanas izplūst nedegošas gāzes mākonis, nometa uz "mazapdzīvotiem rajoniem" kalnainajos republikas dienvidos, informēja aģentūra "Interfax".

Militārā amatpersona apgalvoja, ka šīs bumbas tiek izmantotas, lai iznīcinātu "kaujinieku bāzes un alas, kur dumpinieki ir paslēpušies".

Pazīstamais aizsardzības analītiķis Pāvels Felgenhauers sacīja, ka Krievija pārkāpj starptautiskās konvencijas par karadarbību, jo tā izmanto "ļoti iznīcinošus" ieročus rajonos, kur dzīvo civiliedzīvotāji.

"Tie ir otrajā vietā tūliņ aiz atomieročiem," viņš sacīja, piebilstot, ka šīs bumbas ir "kā gāzes cilindrs ar noplūdi, uz kura uzmetot aizdedzinātu sērkociņu, tas izraisa ļoti spēcīgu triecienvilni".

ASV lietoja līdzīgu ieroci Vjetnamas karā 60. gadu beigās, 70. gadu sākumā, kā arī 1991. gadā Persijas līča karā pret Irākas Republikas gvardi, skaidroja analītiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!