Krievijas dienvidu reģionos slimnīcās līdz piektdienas pēcpusdienai ievietoti jau vairāk nekā 1100 cilvēki, kas saslimuši ar dizentēriju pēc nekvalitatīvu piena produktu lietošanas, un lielum lielais vairākums no viņiem ir bērni, paziņoja Krievijas galvenais sanitārais ārsts Genādijs Oņiščenko.
Kā jau ziņots, tiek uzskatīts, ka infekciju izraisījusi Krasnodaras novada Kropotkinas pilsētas piena kombināta produkcija - galvenokārt piens, krējums un jogurts. Kombināta produkcija tiek tirgota visā Ziemeļkaukāzā, tāpēc cilvēki inficējušies ļoti plašā reģionā.

Kā Oņiščenko paziņoja reģionālajā veselības aizsardzības un sanitārās uzraudzības institūciju un tirdzniecības iestāžu pārstāvju apspriedē, Krasnodaras novadā ar dizentēriju slimnīcās ievietoti 959 cilvēki, Stavropoles novadā - 42 cilvēki, Rostovas apgabalā - 37 cilvēki, Ziemeļosetijā - 139 cilvēki un Adigejā - 28 cilvēki. Piektdien saslimušo skaits īpaši strauji audzis Krasnodaras novada Guļkeviču rajonā, kur šīs dienas laikā hospitalizēti gandrīz simts jauni pacienti un šobrīd slimnīcā kopumā atrodas aptuveni trīs simti dizentērijas slimnieku. Šobrīd Kropotkinas piena kombināta ražojumi no tirdzniecības izņemti.

Krievijas Valsts sanitāri epidemioloģiskā dienesta komisija piektdien konstatēja rupjus pārkāpumus kombināta darbā. Arī uzņēmuma laboratorija nav sekojusi līdzi produkcijas kvalitātei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!