Foto: Sputnik/Scanpix
Garajās ziemas brīvdienās, kas Krievijā ilgst no Jaungada sagaidīšanas vakara līdz pareizticīgo Ziemassvētkiem, Krievijas medijos ziņots gan par dīvainiem un asiņainiem uzbrukumiem, gan laikapstākļu izraisītām ķibelēm un amatpersonu nolaidību.

Lielā daļā šo gadījumu pie vainas bijusi alkohola lietošana, raksta "Radio Brīvā Eiropa" (RFE/RL), kas apkopojis šajā laika periodā Krievijas medijos publicētās ziņas.

Piemēram, kādā Čeļabinskas rajona ciematā konflikts, kurā piedzērusies sieviete iedrāzusies pie kaimiņiem un atteikusies iet prom, beidzies ar četriem mirušajiem sniegā. Vainīgais esot namatēvs, kurš tos nošāvis, kad neaicinātie ciemiņi ieradušies un vicinājuši dūres, stāsta izmeklētāji.

Šajā pašā rajonā "dzēruši huligāni" atklājuši uguni uz vairākiem mikroautobusiem brīdī, kad to pasažieri kāpuši ārā, vēstījušas amatpersonas. Pārsteidzošā kārtā sašauti tikai autobusu logi, bet cietušo nav.

Savukārt kāds avioreisa Vladivastoka-Kamčatka pasažieris, kurš tiek raksturots kā "iedzēris jūrnieks" un bijis ārkārtīgi piedzēries, pārējos pasažierus nobaidījis, piedraudot uzspridzināt lidmašīnu, atsaucoties uz "Izvestia", ziņo RFE/RL. Pēc lidmašīnas nolaišanās jūrnieks tūlītēji aizturēts.

Maskavā kāds vīrietis atrasts miris pēc alkohola pārdozēšanas, un policija atklājusi vietējiem medijiem, ka viņa dzīvoklī atrastas astoņas šņabja pudeles. Savukārt Novosibirskā pieci bezpajumtnieki miruši pēc tam, kad atraduši un izdzēruši atkritumos atrastu trīslitrīgu burku ar nezināmas izcelsmes brūnu šķidrumu.

Krievijas okupētajā un anektētajā Krimas pussalā Kerčā diviem 13 un 15 gadus veciem zēniem bijusi nepieciešama medicīniskā palīdzība pēc tam, kad viņi kanalizācijas akā lietojuši alkoholu, un cenšoties aku pamest, iekrituši tajā atpakaļ.

Vēl īsi pirms garajām brīvdienām Krievijas mediji ziņoja par trim sievietēm kādā Arhangeļskas rajona ciemā, kuras gribējušas nodedzināt kaimiņienes māju, kura tajā brīdī pati atradusies mājā. Dedzināšanā iesaistītās savu kaimiņieni dēvējušas par raganu un apsūdzējušas vīriešu aizburšanā.

RFE/RL norāda, ka Krievijā ir vienas no garākajām brīvdienām pasaulē. Šajā laikā daudziem ir pārāk daudz laika un pārāk maz darāmā, kas šogad esot īpaši jūtams līdz ar valsts ekonomisko problēmu pieaugumu. Viena no redzamākajām atšķirībām šogad bijis uz ārvalstīm braucošās tūristu plūsmas apsīkums.

Tikmēr valsts iekšienē ceļošana atsevišķos gadījumos izrādījusies bīstama - 100 kilometrus no Orenburgas aptuveni 80 cilvēki 16 stundas bija ieputināti kupenās pirms ieradās palīdzības dienesti. Daudzi guva apsaldējumus, bet kāds vīrietis atrasts nosalis netālu no ceļa, jo, acīmredzot, vēlējies sasniegt citas automašīnas, lai sasildītos pēc tam, kad beigusies degviela, bet spēcīgajā putenī apmaldījies.

Medijs norāda, ka gada izskaņā Krievijas medijos publicēta arī kāda traģiska ziņa, kura pārtapusi kuriozā. Kāds vīrietis Krievijas Tālajos Austrumos atzīts par mirušu no saindēšanās pārmērīgas alkohola lietošanas laikā. Viņš aizvests uz morgu, bet pēc vairākām stundām pamodies un atgriezies pie saviem biedriem, raksta RFE/RL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!