Mediķi ir gandrīz pilnīgi pārliecināti, ka 25 gadus vecais vīrietis, kurš hospitalizēts netālu no Ķīnas robežas, ir pirmais ar smago akūto respiratoro sindromu (SARS) saslimušais cilvēks Krievijā, ceturtdien informēja Krievijas Veselības aizsardzības ministrija.
"Lai gan specifiskās asins un citas no pacienta ņemtās analīzes, kas veiktas laboratorijā Maskavā, līdz šim neapstiprina saslimšanu ar SARS, slimības norises gaita un rentgena uzņēmumi šodien mums dod iemeslu diagnosticēt šim pacientam SARS," aģentūrai "Interfax" teica ministrijas amatpersona Aleksandrs Žarovs.

Blagoveščenskas slimnīcā ievietotā pacienta Denisa Soiņikova stāvoklis šobrīd tiek raksturots kā "nopietns, taču stabils".

Soiņikovs, kurš slimnīcā tika ievietots 1. maijā, gandrīz gadu dzīvojis pilsētā, kurā bieži uzturas iebraucēji no Ķīnas.

Pēc Veselības aizsardzības ministrijas amatpersonas teiktā, pagaidām vēl nav saņemti nekādi laboratorijas analīžu rezultāti, kas apstiprinātu vai noliegtu pirmo SARS gadījumu Krievijā.

"Ir grūti pateikt, kad tos [analīžu rezultāti] varētu saņemt. Varbūt pēc dažām dienām, varbūt pēc mēneša," sacīja amatpersona.

Lai gan Krievijā reģistrēti vairāk nekā 25 gadījumi, kuros bijušas aizdomas par saslimšanu ar SARS, līdz šim neviens no šiem gadījumiem nav apstiprinājies, neraugoties uz faktu, ka Krievijai ir vairāku tūkstošu kilometru gara robeža ar Ķīnu, no kurienes izplatījusies šī bīstamā infekcijas slimība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!