Astoņas dienas pēc tam, kad ASV valsts sekretāre Kondolīza Raisa paziņoja, ka Maskavai vajadzētu pierādīt savu vēlmi sekot “demokrātijas pamatprincipiem”, Ivanovs apstiprināja Krievijas gatavību apspriest šo jautājumu Džordža Buša un Vladomira Putina tikšanās laikā.

“Mēs esam gatavi apspriest jebkurus jautājumus ar ASV, turklāt ne tikai atbildēt uz jautājumiem, bet arī tos uzdot,” Ivanovs teica Minhenes drošības konferences laikā Vācijā.

“Demokrātija nav kartupelis, ko jūs varat pārstādīt no viena dārziņa citā. Es uzskatu, ka pēdējo gadu laikā demokrātija Krievijā ir attīstījusies pilnīgi normāli.”

“Mēs esam gatavi bez steigas virzīties uz savu mērķu sasniegšanu, attīstot demokrātiju un iekļaujoties globālajā ekonomiskajā sistēmā, taču šajā laikā mēs tomēr vēlamies būt saimnieki paši savā valstī,” Ivanovs piebilda.

Bušs tiksies ar Ivanovu 24.februārī Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, informē CNN. Raisa šomēnes paziņoja, ka Krievijai ir jāpierāda pasaulei, ka tā pakļaujas likuma spēkam, kā arī cenšas izveidot neatkarīgu tieslietu sistēmu un nodrošināt preses brīvību.

Ivanovs izteica kritiku 55 valstu izveidotajai Eiropas Drošības un sadarbības organizācijai (OSCE), kas sekoja līdzi vēlēšanām reģionā un pagājušajā gadā raksturoja balsošanu Ukrainā un Uzbekistānā kā blēdīgu.

“Mūsu valsts iedzīvotāji sāk izteikt savu neapmierinātību, jo Rietumvalstu tonis ir pārāk kategorisks,” stāsta Ivanovs, kurš uzskata OSCE vēlēšanu novērtējumu par neobjektīvu. Pēc viņa domām, šajā organizācijā ir nepieciešamas nopietnas reformas.

“Vai tiešām Rietumeiropas valstīs vai Baltijas valstīs nav nekādu problēmu demokrātijas jautājumos?” saka Ivanovs.

Aizsardzības ministrs stāsta, ka pirms kāda laika OSCE novērotāji, kas bija izvietoti uz robežas starp Krieviju un Gruziju, nebija ievērojuši “teroristu konvojus”, kas pārvietojās viņu acu priekšā, tāpēc Maskava ir kategoriski noraidījusi iespēju, ka šādas novērotāju misijas tiktu atkal nosūtītas uz Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!