Krievvalodīgo iedzīvotāju izglītības programmu atbalstam Baltijas valstīs un NVS Krievija šogad atvēlējusi 175 miljonus rubļu (aptuveni 3,64 miljoni latu) no federālā budžeta, trešdien uzstājoties starptautiskajā nevalstisko organizāciju kongresā teica Krievijas Federācija padomes priekšsēdētājs Sergeis Mironovs.
Kopumā aptuveni 84 tūkstoši jauniešu no bijušajām PSRS valstīm mācās krievu universitātēs un koledžās. Bet aptuveni 25 tūkstoši no šiem jauniešiem izglītību iegūst par Krievijas federālā budžeta līdzekļiem, skaidroja Mironovs.

Kopumā ārzemēs krievvalodīgo intereses aizstāv 350 nevalstiskās organizācijas, uzstājoties Pēterburgā notiekošajā kongresā teica Mironovs.

Viņš arī aicināja Baltijas valstis paplašināt izglītības un zinātnes telpu. Mironovs norādīja, ka tā nav tikai deklarācija vai vienkāršs aicinājums, bet gan nepieciešamība.

Krievijas Federācijas padomes pārstāvis uzskata, ka “mūsu nacionālo ekonomiku konkurētspēja globalizācijas nosacījumos būs atkarīga no spējas integrēt mūsu izpētes un izglītības potenciālu”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!