Foto: stock.xchng
Kā paziņojis Krievijas sauszemes karaspēka virspavēlnieks ģenerālpulkvedis Aleksandrs Postņikovs, jaunākie raķešu kompleksi "Iskander" tiks izvietoti Ļeņingradas apgabalā Lugas pilsētas apkaimē, aptuveni 120-200 kilometru attālumā no robežas ar Igauniju un Latviju, raksta avīze "Kommersant".

Turklāt Postņikovs īpaši uzsvēra, ka raķešu izvietošana šajā apvidū nekādi nav saistīta ar to, ka Polijā tiks uzstādīti amerikāņu zenītraķešu kompleksi "Patriot".

Sauszemes karaspēka raķešu brigādes apgādāšana ar jaunākajām "Iskander" raķetēm notiek atbilstoši Krievijas bruņoto spēku attīstības plānam, sacīja ģenerālpulkvedis.

Kā laikrakstam zināja teikt informācijas avoti militārajās struktūrās, Lugas raķešu brigāde ar direktīvām pārapbruņošanas jautājumā vēl nav iepazīstināta, "bet pašu bruņojuma atjaunošanas ideju virsnieki uzņem ar gandarījumu".

Operatīvi taktiskais raķešu komplekss 9K720 "Iskander" paredzēts precīzam trāpījumam mērķiem uz zemes. Iepriekš Krievijas pārstāvji tika teikuši, ka "Iskander" raķetes tiks izvietotas Kaļiņingradas apgabalā.

Raķešu darbības rādiuss ir 500 kilometru. Apmēram tādā attālumā no Lugas atrodas visu trīs Baltijas valstu galvaspilsētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!