Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievija izmanto pretkājnieku mīnas, lai nepieļautu pārvietošanās brīvību tās aizsardzības līnijās Donbasā. Doneckā un Kramatorskā Krievija, visticamāk, ir mēģinājusi izmantot izkaisītās kājnieku mīnas PFM-1 un PFM-1S, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka šīs mīnas var izraisīt lielu upuru skaitu gan militārpersonu, gan vietējo civiliedzīvotāju vidū. PFM-1 sērija, ko parasti sauc par "tauriņu mīnu", ir pretrunīgi vērtēts ierocis. PFM-1 tika izmantoti Padomju Savienības un Afganistānas karā, kur tie sakropļoja lielu skaitu bērnu, kas šīs mīnas uzskatīja par rotaļlietām.

Ļoti iespējams, ka Krievijas izmantotie padomju laika militārie krājumi laika gaitā būs degradējušies un tagad ir ļoti neuzticami un neparedzami. Tas apdraud gan vietējos iedzīvotājus, gan humānās atmīnēšanas operācijas, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā.

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!