Krievijā Jaroslavļas apgabala Miškinas ('miš' krievu valodā nozīmē 'pele') pilsēta cer gūt popularitāti, pateicoties tam, ka nākamais ir Žurkas gads.
Pilsētas iedzīvotāji, mazo grauzēju izmantojot kā tūrisma zīmolu, pasludinājuši savu pilsētu par pasaules peļu galvaspilsētu. 2008.gads pēc austrumu kalendāra ir Peles vai Žurkas gads, kura starptautisku atzīmēšanu plānots organizēt Miškinā. Jau tagad visas 65 vietas vienīgajā pilsētas viesnīcā Jaungada naktij ir rezervētas.

Galvenā pilsētas apskates vieta ir pasaulē vienīgais peļu muzejs, kurā var aplūkot vairāk nekā sešus tūkstošus šo grauzēju figūriņu. Dažas no tām ir tikai vienā eksemplārā un izgatavotas speciāli ekspozīcijai. Muzejs uztur sakarus ar radniecīgām organizācijām, piemēram, ar kaķu muzeju Lietuvas pilsētā Šauļos. Vēl pilsēta piedāvā apskatīt krievu velteņu, linu, novadpētniecības muzejus un gleznu galeriju, kurā ir 13 izstāžu zāles.

Miškina atrodas 270 kilometru attālumā no Maskavas, 100 kilometru no Jaroslavļas un 700 kilometru no Sanktpēterburgas. Pilsētā ir viens restorāns, divas ēdnīcas, viena kafejnīca-bārs, motodroms, gleznu galerija, četri teātri un amatniecības nams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!