Foto: DELFI
Krievijas Valsts domē tapušais likumprojekts, kurā paredzēts noteikt kriminālatbildību par PSRS uzvaras Otrajā pasaules karā noliegšanu, nav saņēmis valdības atbalstu, raksta avīze "Vedomosti".

Vicepremjera Sergeja Sobjaņina parakstītajā vēstulē teikts: "Likumprojekta formulējums, ka "par noziedzīgiem atzīstami antihitleriskās koalīcijas dalībvalstu nodarījumi", raisa šaubas". Valdībā nav sapratuši, uz kādu nodarījumu loku šis formulējums attiecināms, nedz arī par kādu vēsturisko laika posmu ir runa.

Valdības ierēdņiem arī licies neskaidrs, kas domāts ar "Nirnbergas tribunāla sprieduma izkropļojumiem". Viņi nav sapratuši, "kā gan var izkropļot spriedumu, kas jau ir stājies spēkā". Likumprojektā nav norādīta institūcija, kuras pakļautībā būtu "uzvaras noliegšanas" lietu izskatīšana, teikts slēdzienā. Turklāt likumprojekta stāšanās spēkā radītu "nevēlamas ārpolitiskās sekas".

Uz tālāku izskatīšanu likumprojekts netiks virzīts, un tā jau sākotnēji bijusi visai strīdīga iniciatīva, kas uzsākta tikai ārkārtas situāciju ministra Sergeja Šoigu skaļo paziņojuma dēļ, laikrakstam apliecināja kāds Valsts domes vadībai tuvu stāvošs informācijas avots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!