Foto: RIA Novosti/Scanpix

Saskaņā ar Izraēlas uzņēmuma rīcībā esošajiem satelītu foto, Krievija no Sīrijas izvedusi pretgaisa aizsardzības raķešu S-300 vienības, nosūtot tās uz ostu netālu no okupētās Krimas, tādējādi acīmredzami cenšoties stiprināt savu pretgaisa aizsardzību karā pret Ukrainu, raksta "Al Jazeera".

"ImageSat International (ISI)" uzņēma attēlus, kuros redzama S-300 pretgaisa bateriju klātbūtne Masjafā, Sīrijā aprīlī, un tukša teritorija, kas pēc sistēmu izvešanas uz Tartusas ostu, palikusi 25. augustā.

Atsevišķos attēlos, kas uzņemti no 12. līdz 17. augustam, bija redzami bateriju komponenti Tartusas piestātnē, taču līdz 20. augustam tie bija pazuduši. ISI secināja, ka tie tika pārvietoti uz Krievijas kuģa "Sparta II", kas devās no Tartusas uz Krievijas Novorosijskas ostu.

Ja šī informācija tiks apstiprināta, S-300 pārvietošana liecinātu par nozīmīgu Krievijas soli pastiprināt pretgaisa aizsardzību netālu no Ukrainas. Krievijas spēki pēdējo nedēļu laikā ir piedzīvojuši postošus Ukrainas uzbrukumus. Vienā no šādiem incidentiem aviobāzē okupētajā Krimā šomēnes tika iznīcinātas astoņas Krievijas kaujas lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!