Krievijas Aizsardzības ministrija trešdien noraidīja ASV laikraksta "The Washington Times" ziņas, ka Krievija gatavojas izvietot Kaļiņingradas apgabalā ar kodolgalviņām aprīkotas taktiskās raķetes.
"Šī informācija pilnīgi neatbilst patiesībai," sacīja Krievijas Aizsardzības ministrijas preses dienesta pārstāvji. Preses dienestā uzsvēra, ka kodolieroči, tajā skaitā taktiskie, atrodas pastāvīgās dislokācijas vietās un "nekur netiek pārvietoti", ziņoja telekompānija NTV.

Arī Krievijas Baltijas jūras kara flotes preses dienests noliedza, ka uz Kaļiņingradu tiktu pārvietoti takstiskie kodolieroči.

Baltijas flotes pavēlnieka palīgs sabiedrisko attiecību jautājumos 1.ranga kapteinis Aleksandrs Lobskis nosauca "Washington Times" publikāciju "vai nu par politisko provokāciju vai arī par neapzinīgu žurnālistu darbu".

"Baltijas jūra ir kodolbrīva zona. Un Baltijas flote stingri izpildīs starptautiskās saistības," viņš sacīja.

Krievija pirmo reizi kopš aukstā kara beigām izvieto taktiskos kodolieročus vienā no tās militārajām bāzēm Baltijas jūras reģionā - Kaļiņingradā, ziņoja laikraksts "The Washington Times".

"The Washington Times" ziņo, ka Pentagona pārstāvis Kenets Beikons attiecies sniegt komentārus par izlūkdienestu sniegto informāciju saistībā ar ieroču pārvietošanu, bet paziņojis: "Ja krievi būtu izvietojuši taktiskos kodolieročus Kaļiņingradā, tas būtu pretrunā ar viņu solījumiem izvākt kodolieročus no Baltijas un ka Baltijai jābūt kodolbrīvai." Kaļiņingradas ostā atrodas Krievijas jūras kara flotes bāze.

Laikraksts trešdien informē, ka pirms vairākiem gadiem Krievija brīdināja, ka NATO paplašināšanās gadījumā izvietos šādus ieročus ārpus Krievijas centrālās daļas. Krievija un ASV 1991. un 1992.gadā parakstīja juridiski nesaistošus līgumus, atbilstoši kuriem apņēmās samazināt taktisko kodolieroču arsenālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!