Krievija otrdien paziņoja, ka ir noteikusi datumu Čečenijas galvaspilsētas Groznijas (Džohargalas) ieņemšanai. Aizsardzības ministrs Igors Sergejevs noliedza, ka Krievijas karaspēks varētu uzbrukt Džohargalai pirms piektdienas, par ko bija ziņojusi Krievijas Sabiedriskā televīzija (ORT).
Iekšlietu ministrs Vladimirs Rušailo sacīja, ka ir sagatavots Džohargalas ieņemšanas plāns. "Protams, ir fiksēts operācijas datums, bet tā ir mūsu darīšana," sacīja Rušailo.

Krievijas armijas ģenerāļi paziņoja, ka divās kaujās pie Džohargalas ir krituši 50 čečenu kaujinieki, kas mēģināja pārraut pilsētas aplenkumu.

Ģenerālis Genadijs Troševs savā štābā Dagestānas galvaspilsētā Mahačkalā paziņoja AFP, ka federālie spēki nogalinājuši 30 kaujiniekus trīs stundu ilgā kaujā 25 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Džohargalas. Šajās sadursmēs pie Serženjurtas ciema kritis viens Krievijas karavīrs un divi ievainoti.

Aģentūra ITAR-TASS citēja ģenerāļa Viktora Kazanceva teikto, ka līdzīgā neveiksmīgā uzbrukumā krituši 20 čečenu kaujinieki rietumos no Čečenijas galvaspilsētas.

Kazancevs savā bāzē Ziemeļosetijas pilsētā Mozdokā paziņoja, ka ap 100 čečenu kaujinieku sadalījušies divās grupās, lai vienlaicīgi uzbruktu federālajiem spēkiem ziemeļos un dienvidos no Džohargalas. "Šis mēģinājums bija neveiksmīgs," viņš sacīja un piebilda, ka uzbrukumā ievainots tikai viens Krievijas karavīrs.

Maskavas ģenerāļi ir solījuši, ka Džohargalā šogad tiks pacelts Krievijas karogs.

Krievijas militārpersonas Mahačkalā paziņoja AFP, ka otrdien Džohargalas nomalēs turpinājās artilērijas apšaude, bet aviācijas triecieni nenotika sliktu laika apstākļu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!