Foto: DELFI.lt
Krievijas policija pirmdien paziņoja, ka saistībā ar aizdomām par kukuļošanu un citām koruptīvām darbībām ir izvirzījusi kriminālapsūdzības trim Maskavā strādājošiem Zviedrijas mazumtirdzniecības kompānijas IKEA vadītājiem.

Pēc policijas sniegtās informācijas, viens no aizdomās turamajiem ir 35 gadus vecs Zviedrijas pilsonis, kurš pērnā gada februārī, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli, kavējis nomas līguma noslēgšanu ar nomnieku, kas vēlējies īrēt telpas IKEA piederošajā Maskavas iepirkšanās centrā MEGA.

Savukārt divi citi IKEA menedžeri, kuriem ir Turcijas pilsonība, ir piedāvājuši potenciālajam nomniekam šā jautājuma atrisināšanu par sākotnējo atlīdzību 360 tūkstoši ASV dolāru (194 tūkstoši latu), aģentūrai "Reuters" pastāstīja Krievijas Iekšlietu ministrijas Ekonomiskās drošības departamenta pārstāvis Andrejs Piļipčuks.

Viņš informēja, ka viens no aizdomās turamajiem ir pieķerts kukuļa saņemšanas brīdī, bet abus pārējos tiesībsargi turpina meklēt.

IKEA pārstāvji šīs ziņas komentēt atteicās.

Agrāk pati IKEA vairākkārt sūdzējusies par korupciju Krievijā, kas kavējot kompānijas darbības izvēršanu šajā valstī.

2009.gadā IKEA draudēja pārtraukt turpmāku ekspansiju Krievijā, par iemeslu minot plaši izplatīto korupciju un birokrātiju. Tajā pašā gadā kompānija atlaida divas augsta ranga amatpersonas, kuras nebija novērsušas kāda apakšuzņēmēja īstenotās koruptīvās darbības. Taču novembrī kompānija, kas kopš 2000.gada Krievijā investējusi aptuveni 2,5 miljardus eiro (aptuveni 1,8 miljardus latu), paziņoja, ka plāno būvēt jaunus un renovēt 14 esošos IKEA veikalus Krievijas galvaspilsētā.

"Ikea" ir pasaulē lielākais mēbeļu mazumtirgotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!