Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc tiešsaistes tikšanās ar Moldovas prokrievisko prezidentu Igoru Dodonu paziņoja par 500 miljonu rubļu (5,38 miljoni eiro) "humānās palīdzības" piešķiršanu moldāvu lauksaimniecības uzņēmumiem, vēsta portāls "Currenttime".

Palīdzība tiks piešķirta saistībā ar to, ka Moldova saskārusies ar ekonomiskām grūtībām Covid-19 krīzes dēļ, paskaidroja Putins. Bez Covid-19 pandēmijas Moldovas lauksaimniekiem jācīnās arī ar sausuma sekām, atzīmēja Kremļa saimnieks.

Nauda galvenokārt paredzēta dīzeļdegvielas iepirkšanai. Putins neprecizēja, kādas kompānijas būs tās piegādātājas.

"Pēc jūsu lūguma mēs noformējām nepieciešamos naudas līdzekļus kā humāno palīdzību ar kopējo apjomu līdz pusmiljardam rubļu, lai piegādātu dīzeļdegvielu jūsu visvairāk cietušajiem lauksaimniekiem," norādīja Putins.

Šāda pati summa – 500 miljoni rubļu – Krievijas budžetā tika iedalīta Ufas lidostas rekonstrukcijai, futbola klubu "Rostova" vai "Tambova" uzturēšanai gada garumā, kā arī Krievijas pilsoņu atbalstam, kuri Covid-19 pandēmijas dēļ nespēja atgriezties mājās no ārzemēm, skaidro "Currenttime".

Savukārt Moldovas Konstitucionālā tiesa 2020. gada maijā lēma, ka prokrieviskā Dodona aprīlī parakstītais kredīta līguma ar Krieviju 200 miljonu eiro apmērā neatbilst Konstitūcijai un rada riskus valsts drošībai.

Valdība norāda, ka ar kredīta palīdzību plāno tikt galā ar Covid-19 dēļ radušos budžeta deficītu. Savukārt opozīcija kredīta piešķiršanā saskata Maskavas atbalstu sev draudzīgajam Dodonam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!