Foto: Kadrs no video

Krievijas Aizsardzības ministrija trešdien paziņojusi par starpkontinentālās ballistiskās raķetes "Bulava" veiksmīgu palaišanu no savas modernākās kodolzemūdenes "Kņazs Vladimirs".

Šāds izmēģinājums ar jauno projekta 955A ("Borei-A") klases zemūdeni noticis pirmo reizi. Raķetes "Bulava" ar mācību kaujas galviņu nolidojusi tūkstošiem kilometru un piezemējusies poligonā Kamčatkā, ziņo aģentūra TASS.

Šogad noslēgsies zemūdenes "Kņazs Vladimirs" izmēģinājumi, kuru laikā tiek testēti visi zemūdenes ieroči, skaidro Ziemeļu flotes komandieris viceadmirālis Aleksandrs Moisejevs. Pēc tam zemūdene stāsies dienestā.

"Kņazs Vladimirs" ir pirmais atjaunotā projekta 955A stratēģiskais zemūdens kreiseris, kas ūdenī ielaists 2017. gadā. Saskaņā ar Krievijas Aizsardzības ministrijas atklāto, zemūdene ir klusāka par saviem priekšgājējiem, aprīkota ar labākām manevrēšanas un ieroču vadības sistēmām.

Uz zemūdenes ir vieta 16 "Bulava" raķetēm un tā bruņota arī ar torpēdām.

Raķetes palaišanas tests notiek laikā, kad starp Vašingtonu un Maskavu valda spriedze saistībā ar vēl padomju laikā noslēgtā INF līguma izjukšanu. Tas paredzēja kodolgalviņu nešanai piemērotu raķešu ar darbības rādiusu no 500 līdz 5500 kilometriem aizliegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!