Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijas galvaspilsētas Maskavas policija uzsākusi pārbaudi par plaši pazīstamā televīzijas raidījuma vadītāja, Kremļa politikas un nacistiskās Vācijas līdera Ādolfa Hitlera slavētāja Vladimira Solovjova izteikumiem, raksta kaimiņvalsts medijs "RBC" (telekanāla RBK interneta vietne).

Iekšlietu ministrijas Maskavas ziemeļu apgabala departamentā atzinuši, ka pieprasījuši pērn pārraidītā Solovjova raidījuma ierakstus, atsaucoties uz mediju raksta "The Moscow Times". Par Kremļa propagandistu dēvētais Solovjovs 15. februārī pārraidītā raidījumā Hitleru nodēvēja par "personīgi ļoti drosmīgu vīru", kurš "apņēmīgi cīnījās Pirmajā pasaules karā". Cita starpā viņš ieslodzīto Kremļa opozicionāru Alekseju Navaļniju nodēvēja par "apakšveļas fīreru".

Policijā par konkrētajiem Solovjova izteikumiem vērsies Komunistiskās partijas deputāts Valērijs Raškins. Policija norādījusi, ka pieprasītie raidījuma fragmenti tikšot nodoti izmeklētājiem "juridiskai izvērtēšanai un Krievijas likumdošanā balstīta lēmuma pieņemšanai". Nacisma slavināšana Krievijā ir kriminālpārkāpums, par ko draud līdz par pieciem gadiem ilgs cietumsods.

Latvija pēc Solovjova izteikumiem iekļāva viņu tā dēvētajā melnajā sarakstā, liedzot viņa iebraukšanu valstī. Solovjovs vēlāk centās attaisnot sevis teikto, precizējot, ka "Hitlera personīgā drosme neesot attaisnojums viņa rīcībai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!