Foto: AFP/Scanpix/LETA
Krievijā policija trešdien veikusi kratīšanas opozicionāra Alekseja Navaļnija birojos Sanktpēterburgā, bet Maskavā aizturēta viņa līdzgaitniece Ļubova Soboļa (attēlā) un preses sekretāre Kira Jarmiša, ziņo Navaļnija atbalstītāji.

Maskavā aizturēts opozīcijas politiķis Vladimirs Rižkovs, kuram sastādīts protokols par nesankcionētas akcijas organizēšanu, par ko draud desmit diennakšu arests.

Nevalstiskā organizācija "OVD-Info" vēsta, ka policija veikusi kratīšanas un aizturējusi aktīvistus teju 40 pilsētās, kopējais aizturēto skaits sasniedzis 113.

Jau ziņots, ka Navaļnija atbalstītāji trešdien iecerējuši rīkot masu protestus pēc prezidenta Vladimira Putina uzstāšanās ar ikgadējo runu par stāvokli valstī.

Protesti plānoti vairāk nekā 100 Krievijas pilsētās un tie izsludināti plkst.19 pēc vietējā laika.

Policija brīdinājusi, ka nesaskaņotās protesta akcijas ir nelikumīgas. Maskavā un Sanktpēterburgā drošībnieki centrā uzstāda nožogojumus un savilkti lieli drošības spēki.

Navaļnija atbalsta demonstrācijās janvārī un februārī tika aizturēti vairāk nekā 10 000 cilvēku.

Mītiņi notikuši Tālo Austrumu un Sibīrijas pilsētās. Irkutskā uz mītiņu sapulcējušies vairāki simti cilvēku, kuri devušies gājienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!