Krievija plāno līdz jūlijam samazināt par divām trešdaļām savus miera uzturēšanas spēkus Serbijas dienvidu provincē Kosovā un izvest pusi no saviem miera uzturēšanas spēkiem Bosnijā, otrdien paziņoja aizsardzības ministrs.
Krievija samazinās 2000 kareivju kontingentu NATO miera uzturēšanas spēku Kosovā (KFOR) ietvaros līdz 700 kareivjiem, kā arī transporta līdzekļu skaitu, tajā skaitā arī bruņutransporta, no 400 vienībām līdz 250, informēja ziņu aģentūra "Interfax", atsaucoties uz ministriju.

Apmēram 200 kareivju un 300 tonnu ekipējuma jau ir nogādāti atpakaļ Krievijā laikā no 6.marta līdz 1.aprīlim, informēja amatpersonas.

Aizsardzības ministrs Sergejs Ivanovs februārī paziņoja, ka Krievijas klātbūtne Kosovā ir jāsamazina, jo šobrīd tai vairs nav lielas nozīmes.

Krievijas kontingents NATO stabilizācijas spēkos Bosnijā un Hercegovinā (SFOR) jau pagājušajā gadā tika samazināts no 1300 kareivjiem līdz 600, un to paredzēts vēl samazināt līdz 270 kareivjiem jūnijā, informēja aģentūra "Interfax", atsaucoties uz militārajiem avotiem.

Bosnijas ziemeļaustrumu teritorija, kas ir Krievijas kontingenta pārraudzībā, tiks samazināta, vēstīja avoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!