Krievija ir stingri apņēmusies savlaicīgi samaksāt visus savus ārējos parādus, kuru nomaksas termiņš ir 2001.gads, pirmdien paziņoja informētas personas Krievijas Finansu ministrijā.
Augustā ārzemju kreditoriem, galvenokārt, Parīzes klubam tiks pārskaitīti 1,27 miljardi dolāru (806 miljoni latu), aģentūrai "Interfax" sacīja, kāds vārdā nenosaukta augsta ranga amatpersona. Līdz gada beigām Parīzes klubam tiks samaksāti 3,73 miljardi dolāru, no kuriem 1,6 miljardi dolāru jau ir pārskaitīti.

Krievijas parāds Parīzes klubam ir 48,8 miljardi dolāru, paziņojusi Finansu ministrija. 40 miljoni no šīs summas ir parāds, ko Krievija pārmantoja no Padomju Savienības pēc tās sabrukuma 1991.gadā.

2000.gadā Krievija spēja samaksāt 11,5 miljardus dolāru privātajiem un valsts kreditoriem ārzemēs, kā arī starptautiskajām aizdevējinstitūcijām, piemēram Starptautiskajam valūtas fondam. Tas izdevies, galvenokārt, pateicoties lielākiem ieņēmumiem sakarā ar augstajām naftas cenām.

Šogad Krievijai jāsamaksā 13 miljardi dolāru. Atmaksājamā summa nākamgad palielināsies līdz 14,5 miljardiem dolāru un līdz nepilniem 20 miljardiem dolāru 2003.gadā.

Eksperti lēš, ka kopējais Krievijas parāds ir gandrīz 145 miljardi dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!