Foto: AFP/Scanpix

Krievija turpina savilkt spēkus pierobežas reģionos, netālu no Ukrainas robežas pamanīti ierodamies 50 tanki, divas reaktīvās artilērijas iekārtas "Grad", kājnieku kaujas mašīna un 10 automašīnas ar personālsastāvu, vēsta aģentūra UNIAN.

Ukrainas Robežsardzes dienests informē, ka aptuveni 15 kilometrus no robežas fiksēta kolonna no 15 tehnikas vienībām, tai skaitā divas "Grad" iekārtas, kājnieku kaujas mašīna, divas degvielas autocisternas un aptuveni 10 transportlīdzekļi ar personālsastāvu.

"Krievijas Voroņežas apgabala dzelzceļa stacijā "Kantemirovka" (20 kilometrus no robežas ar Ukrainu) ieradies ešelons ar līdz 50 tankiem," teikts robežsargu paziņojumā.

Vēstīts, ka ASV valsts sekretārs Džons Kerijs otrdien atzīmēja, ka Krievija turpina piegādāt ieročus, naudu un nogādāt cilvēkus pāri Ukrainas robežai. "Mēs to redzam, jo tam ir skaidri pierādījumi. Tagad mums ir pierādījumi, ka no Krievijas Ukrainas virzienā atklāta artilērijas uguns un šautas raķetes. Un, kad Krievija apgalvo, ka tā vēlas konflikta deeskalāciju, tās darbības nedemonstrē to, ka Krievija patiešām vēlas pielikt punktu asinsizliešanai un vardarbībai," atzīmējis Kerijs.

Tikmēr Krievija otrdien pierobežā sākusi kaujas helikopteru mācības. 

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta un organizē Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!