Foto: AFP/Scanpix
Divi Francijā būvētie "Mistral" tipa helikopetru bāzes kuģi, kurus iegādāsies Krievija, tuvākos desmit gadus būs vienīgie, kas nonāks karaflotes rīcībā, trešdien informē aģentūra "RIA Novosti".

Kā aģentūrai atzinuši Jūras karaflotes štāba pārstāvji, kontrakts par četru "Mistral" tipa kuģu iegādi, gan paredz, ka divus no tiem pēc licences būvēs Krievijā, taču tas varētu notikt ne ātrāk par 2020. gadu.

Iepriekš Krievijas plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka kuģu būvētavās Kronštatē pie Sankpēterburgas jau tiek gatavoti "Mistral" montāžas laukumi.

Patlaban Krievijas militāro resoru apmierina iespējas tuvāko divu gadu laikā iegūt savā īpašumā divus modernos kuģus ar visu nepieciešamo aprīkojumu, tajā skaitā jaunākajām bruņojuma un vadības tehnoloģijām.

Pirmais no "Mistral" tipa kuģiem visticamāk nonāks Krievijas Klusā okeāna flotes rīcībā. Tas nepieciešams Kuriļu salu reģiona aizsardzībai. Uz salām arvien pretendē Japāna.

Pret to, ka Krievijas rīcībā nonāk tik moderni kaujas kuģi, iepriekš iebilda vairākas NATO dalībvalstis, to skaitā Polija, Latvija un Igaunija.

Francijas valdība skaidroja, ka, tirgojot Krievijai jaunākās militārās tehnoloģijas, tā neradīšot papildu draudus alianses dalībvalstīm.

Kopējā "Mistral" darījuma summa, ko min Krievijas mediji, var sasniegt ir divus miljardus eiro (1,406 miljardus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!