Foto: AFP/Scanpix
Krievija uz Alepo pilsētu Sīrijā kārtības nodrošināšanai nosūtījusi militārās policijas bataljonu, piektdien paziņojis Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

"Mēs vakar vakarā nosūtījām militārās policijas bataljonu, lai uzturētu kārtību atbrīvotajās teritorijās," viņš pavēstīja Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Krievijas bataljonā parasti ir 300 līdz 400 karavīru.

Krievijas militārā policija ir bruņoto spēku sastāvdaļa, kuras nolūks ir rūpēties par kārtību un disciplīnu armijā.

Krievijas mediji šomēnes vēstīja, ka čečenu vienības tiek sūtītas uz Sīriju militārās policijas pienākumu veikšanai. Vienā video bija redzami čečenu valodā runājoši cilvēki, kas ģērbušies militārās policijas formastērpos, gaidot savu nosūtīšanu.

Jau vēstīts, ka Sīrijas armija ceturtdien paziņoja par Alepo pilnīgu atkarošanu no nemierniekiem, gūstot lielāko uzvaru piecus gadus ilgajā pilsoņu karā.

Putins piektdien paziņoja, ka Alepo ieņemšana ir ļoti svarīgs solis, lai stabilizētu kara plosīto Sīriju. Viņš arī uzsvēra, ka "jādara viss, lai visā Sīrijas teritorijā tiktu pārtraukta karadarbība".

Alepo austrumdaļa nemiernieku rokās nonāca 2012.gadā, bet 22.septembrī sākās režīma spēku operācija tās atgūšanai, ko atbalstīja arī Krievijas kara aviācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!