Foto: Reuters/Scanpix
Pasažieru kuģa "Bulgarija" katastrofā Krievijā bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 120, jo Volgā nogrimušā kuģa vrakā ūdenslīdēji svētdien atraduši vēl piecu bojāgājušo mirstīgās atliekas, informēja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija.

Joprojām bez vēsts pazuduši divi cilvēki, kas atradās uz "Bulgarija".

Piektdien "Bulgarija" tika daļēji izcelta no ūdens un sestdien kuģa vraks tika pārvilkts uz seklāku vietu, un tagad kuģa klājs atrodas virs ūdens.

Pasažieru kuģis " Bulgarija", uz kura bija 208 cilvēki, nogrima 10.jūlijā Volgas upes Kuibiševas ūdenskrātuvē Tatarstānas republikas teritorijā. Katastrofā izglābties izdevās 79 cilvēkiem, no kuriem 10 tika hospitalizēti.

Divklāju kuģi " Bulgarija", kas uzbūvēts 1955.gadā toreizējā Čehoslovākijā un kuru nomāja Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā bāzētā kompānija "ArgoRečTur", brauca no Tatarstānas pilsētas Bolgaras uz Kazaņu. Tas nogrima vētras laikā apmēram 20 metrus dziļā ūdenī trīs kilometrus no krasta. Kuģis nogrimis trīs minūšu laikā.

79 metrus garais kuģis bijis paredzēts 140 cilvēku pārvadāšanai, bet katastrofas brīdī uz tā atradās vairāk nekā 200 cilvēki.

Katastrofas cēloņi vēl tiek noskaidroti. Krievijas Izmeklēšanas komisijas Volgas transporta izmeklēšanas departaments paziņoja, ka kuģim bijis kreisā dzinēja defekts un tas sasvēries pa labi, izbraucot no Bolgaras, tomēr turpinājis braucienu. Departaments arī atzina par iespējamu, ka upes ūdens iekļuvis kuģī pa atvērtiem apakšējā klāja iluminatoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!