Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijai bez Ķīnas palīdzības būtu grūti uzturēt tās iebrukumu Ukrainā, komentējis ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, viesojoties Pekinā.

Blinkens preses konferencē pēc tikšanās ar Ķīnas ārlietu ministru Vanu Ji norādījis, ka viņam ir nopietnas bažas par to, ka Ķīna piegādā Maskavai komponentes, kas "darbina Krievijas brutālo agresijas karu pret Ukrainu", ziņo medijs "Sky News".

Ķīna ir vadošais piegādātājs precēm, "kam ir izšķiroša nozīme munīcijas, raķešu degvielas un divējāda lietojuma preču ražošanā, ko Maskava izmanto, lai palielinātu tās aizsardzības rūpniecisko bāzi", preses konferencē brīdināja ASV pārstāvis. Viņš uzsvēra, ka šī rūpnieciskā bāze "izplata raķetes, dronus, tankus un citus ieročus, ko prezidents Putins [Krievijas prezidents Vladimirs Putins] izmanto, lai iebruktu suverēnā valstī".

Šie ieroči tiek izmantoti, lai "bojātu elektrotīklu un citu civilo infrastruktūru, kā arī nogalinātu nevainīgus bērnus, sievietes un vīriešus", norādīja Blinkens.

Viņš secināja: "Krievijai būtu grūti uzturēt savu uzbrukumu Ukrainai bez Ķīnas atbalsta".

"Pekina nevar panākt labākas attiecības ar Eiropu, vienlaikus atbalstot lielāko draudu Eiropas drošībai kopš aukstā kara," brīdināja ASV valsts sekretārs, uzsverot, ka atbalsts Krievijas militārajai rūpniecībai apdraud ne tikai Ukrainas, bet arī Eiropas drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!