Krievija nav apmierināta ar Latvijas amatpersonu paskaidrojumiem par to, kāpēc Krievijas Valsts domes deputātam Josifam Kobzonam liegts iebraukt Latvijā.
"Mums nav skaidri iemesli, kādēļ Latvija šo pazīstamo politiķi, Valsts domes deputātu ir nodēvējusi par personu, kas Latvijā apdraud valsts drošību un sabiedrisko kārtību," preses konferencē pavēstīja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Aleksandrs Jakovenko.

"Latvijas varas iestāžu lēmums neļaut Kobzonam iebraukt Latvijā, balstoties uz, pēc mūsu domām, acīmredzami izdomātiem aizbildinājumiem, nepalīdz veicināt politiskās atmosfēras veidošanu labu kaimiņattiecību aktīvai attīstībai starp Krieviju un Latviju," norādīja Jakovenko, piebilstot, ka "Krievijas puse patur sev tiesības uz atbildes pasākumiem".

Iekšlietu ministrs Māris Gulbis 20.maijā parakstījis rīkojumu, ar kuru politiķis un pazīstamais dziedātājs Kobzons uz nenoteiktu laiku iekļauts Latvijai nevēlamo personu sarakstā. Dziedātāju savā teritorijā atteikušās ielaist ASV, Kanāda, Austrālija un virkne Eiropas valstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!