Pretēji medijos izskanējušajiem pieņēmumiem, Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, šonedēļ uzturoties Vācijā, nav ziņu aģentūras "Reuters" žurnālistus nodēvējis par debiliķiem, piektdien skaidroja Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāve Marija Zaharova.

Lavrovs tiešām esot vērsies pie operatoriem, kas viņu Hamburgā filmējuši pirms tikšanās ar Vācijas ārlietu ministru Franku Valteru Šteinmeieru, vaicājot par viņu darbību mērķi, medijam RBC skaidroja amatpersona.

Atbilstoši Zaharovas teiktajam, viņa ir redzējusi incidenta video, bet tajā Lavrovs "nevienu nekādi nenosauca".

"[Lavrovs] vaicāja operatoram, kuram bija ieslēgta kamera, ko viņš grib. Operators neko neteica un turpināja filmēt, ministrs gāja tālāk savu ceļu un neko neteica," skaidroja Zaharova.

Incidenta video tīmekļa vietnē "YouTube" ievietojis Ukrainas telekanāls "Hromadske.TV".

Videoierakstā Lavrovs redzams, skatāmies kamerā un vaicājam: "Ko jūs gribat?"

Tad viņš pagriežas un dodas uz apspriežu telpu. Šajā brīdī ierakstā dzirdams vārdam "debiliķi" līdzīgs vārds. Tiesa gan, nav skaidrs, kas to izrunā.

Līdzīgās likstas Lavrovu piemeklējušas arī agrāk. Tā 2015. gada augustā Lavrovs Saūda Arābijā preses konferences gaitā pie ieslēgta mikrofona bija dzirdams sakām vārdu "debiliķi" un vēl kādu krievu lamuvārdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!