Krievijas armija naudas trūkuma dēļ atteikusies no plāna nomainīt padomju laiku uniformas ar jaunām, kuras izstrādājis vadošs Krievijas modes dizainers.
Pašlaik Krievijas armijai pietiek naudas tikai, lai samaksātu par uniformām karavīriem, kas piedalīsies Uzvaras dienas parādē. Pārējiem karavīriem arī turpmāk būs jānēsā padomju dizaina formas.

Krievijas Federācijas padomes aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētājs Viktors Ozerovs pavēstīja, ka armijai ir ierobežoti līdzekļi un jaunas uniformas nav prioritāte.

Jauno formu dizainu izstrādā dizainers Valentīns Judaškins, par piemēru ņemot cariskās Krievijas laika militārās uniformas.

Krievija pēdējos gados ievērojami palielinājusi aizsardzības tēriņus, tomēr finanšu krīze acīmredzot ir ietekmējusi arī aizsardzības budžetu.

Iepriekš Krievija bija plānojusi iztērēt vairāk nekā 100 miljardus dolāru armijas modernizēšanas un pārapbruņošanas projektiem, lai Krievijas skaitliski lielo, bet bieži vien vāji trenēto armiju pārveidotu mūsdienīgā armija, galvenokārt koncentrējoties uz attīstītām tehnoloģijām, militāro aviāciju un kodolspēkiem.

Tomēr finanšu krīze apdraud plānus modernizēt armiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!