Foto: TASS/Scanpix/LETA
Ukrainā iebrukušajā Krievijas karaspēkā sākušās kadru tīrīšanas, vienlaikus notiek spēku rotācija un pārgrupēšana, kā noprotams, gatavojoties jauniem uzbrukumiem galvenajos virzienos, paziņoja Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Vadims Denisenko.

"Viņi izved daļu vienību, un viņiem sākusies kadru tīrīšana. Viņi atlaiduši vadītāju vienai no tanku armijām, kas bija atbildīga par Harkivas ieņemšanu, un maina vienību vadītājus," Ukrainas televīzijas maratona ēterā sacīja padomnieks.

"Viņi arī sākuši izvest kaujas vienības rotācijai. Mums nevajadzētu ieslīgt vieglprātīgā pašpārliecinātībā. Diemžēl viņiem vēl ir cilvēku resursi un pietiekami daudz tehnikas," sacīja Denisenko.

Kā pierādījumu šim vērtējumam viņš minēja ienaidnieka dzīvā spēka koncentrāciju Gomeļas rajonā, Baltkrievijā, kā arī uz Harkivas un Hersonas apgabalu robežām un Krimā.

"Mums ir jāgatavojas, ka būs vēl viens mēģinājums - protams, jau ne tik masīvs un vērienīgs kā pirms mēneša -, bet ievest šeit svaigus spēkus, lai mēģinātu visos virzienos - Doneckas, Luhanskas apgabali, no ziemeļiem - Harkivas virziens, Izjuma un, neapšaubāmi, tas ir Kijivas apgabals un Kijivas pilsēta," sacīja Denisenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!