Astroloģe Krievijā apgalvo, ka Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA), izraisot kosmiskās zondes un komētas sadursmi, izmainījusi viņas horoskopu un tādēļ iesūdzējusi NASA tiesā, pieprasot 300 miljonu ASV dolāru (175 miljonu latu) kompensāciju par nodarīto kaitējumu, pirmdien vēstīja vietējie plašsaziņas līdzekļi.
NASA pirmdien apzināti izraisīja kosmiskās zondes sadursmi ar komētu "Tempel-1". NASA ir paudusi cerību, ka zonde, kurai ir pievienota videokamera, palīdzēs izzināt komētas uzbūvi, kā arī Saules sistēmā esošo kosmisko ķermeņu rašanos un sastāvu, jo komētās ir vielas, kas pēc vecuma atbilst Visuma izveidošanās brīdim.

"Ir skaidrs, ka komētas orbītas elementi un attiecīgi astronomiskais almanahs mainīsies pēc eksplozijas, kas traucē manu astroloģes darbu un sagroza manu horoskopu," laikraksts "Izvestija" citē astroloģes Marinas Bajas pirms sadursmes tiesā iesniegtos dokumentus.

Maskavas tiesas pārstāve pastāstīja, ka ir sākti priekšdarbi lietas izskatīšanai, bet neatklāja, kad varētu notikt pirmā sēde. NASA pārstāvji Maskavā apsūdzību nav komentējuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!