Krievijas banku sistēma nav gatava valsts iestājai Pasaules tirdzniecības organizācijā (PTO) 2004.gadā, uzskata Krievijas banku asociācijas viceprezidents Valerians Popkovs.
Sarunā ar žurnālistiem Čeļabinskā viņš norādīja, ka Krievijas iestāšanās PTO pēc pašreiz apspriežamajiem noteikumiem izraisīs to, ka krievu bankas nespēs konkurēt ar ārvalstu bankām.

Pēc Popkova domām, iestājoties PTO, no daudzām problēmām varētu izvairīties, ja saglabātu aizliegumu ārvalstu bankām sniegt pārrobežu pakalpojumus un atvērt ārvalstu banku filiāles Krievijā.

Pārrobežu pakalpojumi, kuri paredz kontu atvēršanu ārvalstu bankā, kā arī līdzekļu pārskaitīšana no Krievijas teritorijas uz citām valstīm un atpakaļ ar interneta starpniecību daudzkārt pastiprinās kapitāla aizplūšanas problēmu, uzskata Popkovs.

Ja ārvalstu bankām tiks dota atļauja Krievijā atvērt filiāles, tas, pēc viņa domām, izraisīs to, ka uz šīm banku filiālēm aizplūdīs klientūra, kas iegūs vairākas priekšrocības.

Pašlaik ārvalstu bankas Krievijā ir pārstāvētas tikai kā meitas struktūras, kuras ir Krievijas rezidentes un pilnībā pakļaujas Krievijas banku likumdošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!