Foto: Publicitātes attēli

Krievijas plānotajā Bruņoto spēku Galvenajā katedrālē, kurai tuvāko divu gadu laikā jātop Patriotu parkā piemaskavā Minskas šosejas malā trenēšot militāros priesterus, atsaucoties uz dievnama buvniecībai ziedojumus vācošā fonda "Voskreseņije" vadītāju Vladimiru Bogatirjovu, vēsta "Moscow Times".

"Galvenajā Krievijas Bruņoto spēku baznīcā tiek celta militāro mācītāju skola un tiks atdzīvināts Žēlsirdīgo māsu institūts," viņš norādījis valsts ziņu aģenturai "RIA Novosti".

Medijs norāda, ka, lai gan par dievnama būvniecību tika ziņots jau pirms vairākiem mēnešiem, kad sākās arī ziedojumu vākšana, detalizētāki lielās ēkas plāni atklāti vien novembra beigās.

Medijs atgādina, ka jau iepriekš izskanējušas runas, ka desantnieku vienībās esošie priesteri tikšot apmācīti bruņojuma un komunikāciju tehnoloģiju izmantošanā. Bogatirjovs arī skaidrojis, ka mācītāji militāro katedrāli šajā Rietumu un Eiropas ģeopolitiskā saspīlējuma laikā pārstāvēs kā "cilvēku diplomātijas simbols Eiropā". Tas esot īpaši svarīgi, ņemot vērā globālās militārās, politiskās un sociālās spriedzes, kad politiskās provokācijas ir kļuvušas par normu, klāstījis ziedojumu vācējs.

"Voskreseņije" līdz decembrim bija izdevies savākt jau 1,6 miljardus rubļu jeb nedaudz virs 21 miljona eiro.

Plānots, ka viss dievnama komplekss aizņems aptuveni 11 000 , bet baznīca – ap 2000 kvadrātmetru. Tai apkārt izvietosies parks un memoriāli, kas veidoti kā veltījumi dažādu armijas vienību svētajiem aizbildņiem un Otrā pasaules karā kritušajiem. Baznīca būšot "armijas zaļajā" tonī ar plašiem stiklojumiem, sešiem zeltītiem kupoliem un virkni dažādiem multimediālajiem centriem.

Katedrāli paredzēts pabeigt 2020. gadā par godu 75. Otrā pasaules kara gadadienai, ignorējot faktu, ka Padomju Savienība, kuras mantiniece ir Krievija, asi vērsās pret visa veida reliģijām, tostarp vajāja pareizticīgo baznīcu priesterus un dievlūdzējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!