Mobilo sakaru operatorfirma "MegaFon", kas pirmā darbojas visā Krievijas teritorijā, izraudzījusies kompāniju "Nokia" par vienīgo piegādātāju tās GSM tīklam Krievijas centrālajā reģionā, vēsta "Business Wire".
Saskaņā ar abu kompāniju tikko parakstīto divu gadu jumta līgumu "Nokia" piegādās un izveidos pilnīgu un modernu GSM tīklu Ņižņijnovgorodā un Voroņežā un apkārtējos rajonos. Centrālo reģionu, kurā ir aptuveni 22 miljoni iedzīvotāju un kas veido Krievijas centra komerciālo un industriālo pamatu, apkalpos "MegaFon".

Piegāžu pirmā fāze jau ir sākusies, un to paredzams pabeigt līdz jūlija beigām.

"Nokia" piegādātajā sistēmā ietilps pamata un radio pieslēguma iekārtas, kā arī plaša mobilo sakaru pārraides infrastruktūra un "Nokia NetActTM" operatīvā un atbalsta sistēma. Papildus iekārtām "Nokia" arī nodrošinās projekta vadību, ierīkošanu un integrācijas uzraudzību straujai tīkla attīstībai, kā arī personāla apmācību un apkopi, lai palīdzētu uzturēt tīkla konkurētspēju.

"MegaFon" ir pirmā mobilo sakaru operatorfirma, kas darbojas visā Krievijā. Tās galvenie akcionāri ir "Sonera" (Somija), "Telia" (Zviedrija), "Telecominvest" (Krievija) un "CT-Mobile" (Krievija). "MegaFon" ir vienīgā kompānija, kurai pieder GSM licence visā Krievijā, kas aptver 89 Krievijas Federācijas reģionus ar 147 miljoniem iedzīvotāju. Patlaban kompānijai ir vairāk nekā 1,5 miljoni abonentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!