Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievija, visticamāk, bija iecerējusi veikt bezpilota lidaparātu uzbrukumu kampaņu, lai kompensētu savu lielo spārnoto raķešu trūkumu, taču šai pieejai ir bijuši nelieli panākumi. Lielākā daļa okupantu palaisto bezpilota lidaparātu tikuši neitralizēti, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka kopš septembra Krievija pret Ukrainu vērsusi simtiem Irānā ražotu bezpilota lidaparātu. Izmantoti gan vienvirziena uzbrukuma (OWA) bezpilota lidaparāti, gan tradicionālāki atkārtoti lietojami droni. Krievija šos ieročus lielākoties izmantojusi pret taktiskiem militāriem mērķiem un Ukrainas elektrotīklu.

Kopš aptuveni 17. novembra nav publiski ziņots par OWA bezpilota lidaparātu triecieniem. Krievija, visticamāk, ir gandrīz izsmēlusi savus pašreizējos krājumus, taču centīsies tos papildināt, norāda Lielbritānijas ministrija.

Krievija var ātrāk iepirkt bezpilota lidaparātus no ārzemēm, nekā ražot jaunas spārnotās raķetes savā valstī, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!