Foto: AFP/Scanpix

Ap 200 Krievijas islāmistu, kuri atbalsta Ziemeļkaukāza nemierniekus, šobrīd Sīrijā cīnās kopā ar starptautisko teroristu organizāciju "Al Qaeda", ceturtdien paziņoja Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) vadītājs Aleksandrs Bortņikovs.

"Krievijā satraukumu rada fakts, ka ap 200 nemiernieku no Krievijas cīnās Kaukāza emirāta pusē zem "Al Qaeda" un citu līdzīgu struktūru karoga," Kazaņā notiekošajā starptautiskajā drošības forumā pavēstīja Bortņikovs.

Pēc viņa teiktā, aizvien pieaug to Krievijas nemiernieku skaits, kas dodas uz Sīriju.

Bortņikovs arī brīdināja, ka nemiernieki Sīrijā gūs kauju pieredzi un, atgriežoties Krievijā, radīs lielāku apdraudējumu.

"Pastāv risks, ka galu galā šie teroristi atgriezīsies valstīs, no kurām nākuši. Ko mēs varam darīt un kādu barjeru mēs varam uzcelt pret to personu plāniem un nolūkiem, kuri ir ielauzušies un iemācījušies cīnīties, lai neļautu viņiem atgriezties savā valstī? Šis jautājums tika aktīvi apspriests," skaidroja Bortņikovs.

"Al Qaeda" līderis Aimans az Zavahiri jaunā videovēstījumā aicinājis džihādistus, kas cīnās Sīrijas pilsoņkarā, apvienoties un cīnīties par Savienotajām Valstīm naidīgas valdības izveidošanu Damaskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!