Kāds vīrietis no Novgorodas pagājušajā nedēļā dzērumā pārpeldējis Igaunijas un Krievijas robežupi Narvu, lai varētu apciemot savu paziņu, kura dzīvo Narvas pilsētā.
31 gadus veco Krievijas pilsoni Alekseju aizturējuši Igaunijas robežsargi, pirmdien vēsta laikraksts "Pohjarannik".

Robežsargu uzmanību Narvas krastā Krievijas pusē piesaistījuši trīs vīrieši, kuri nepārtraukti skatījušies apkārt, lai pārliecinātos, vai viņus kāds nenovēro. Visbeidzot, viens vīrietis novilcis virsdrēbes un sācis peldēt pāri upei.

"Mēs nekavējoties izsūtījām operatīvo vienību, kura Igaunijas pusē aizturēja tikko no ūdens iznākušo vīrieti. Līdzi viņš bija paņēmis plastikāta maisiņu, kurā atradās samirkušas drēbes," pastāstīja Igaunijas Ziemeļaustrumu robežsardzes apgabala preses sekretārs Valērijs Kiviselgs.

Aizturētais vīrietis paskaidrojis igauņu robežsargiem, ka vēlējies pārsteigt savu paziņu, kas dzīvojot Narvā, un kuru viņš vairākus gadus neesot saticis. Vīza vīrietim neesot bijusi, tādēļ viņš nolēmis iedzert alkoholu, lai sasildītos, un pārpēldējis 400 metrus plato Narvas upi.

Igaunijas robežsargi noteikuši aizturētajam vīrietim soda naudu 6000 kronas (269 latus), un nodevuši viņu Krievijas kolēģiem. Krievijā par neatļautu robežas šķērsošanu draud kriminālsods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!