Foto: Reuters/Scanpix

Moldovas separātiskajā Piedņestras reģionā Krievijas karaspēkā izsludināta pilna kaujas gatavība, otrdien pavēstīja Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs.

Piedņestrā Krievijas karaspēka operatīvajās grupās izsludināta pilna kaujas gatavība, teikts paziņojumā.

Arī Piedņestras drošības struktūrās izsludināts pastiprināts dienesta izpildes režīms.

Starptautiski neatzītās Piedņestras Moldāvu Republikas (PMR) galvaspilsētā Tiraspolē pirmdienas vakarā notika sprādzieni ēkā, kur atrodas PMR Valsts drošības ministrijas un Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) filiāles biroji. Šorīt netālu no Ukrainas robežas notika sprādzieni radio tornī, kas pārraida Krievijas stacijas.

Ukrainas izlūkdienests publicējis dokumentu, kas liecina, ka ar sprādzieniem Tiraspolē ir saistīti Krievijas specdienesti.

Incidenti iecerēti, lai attaisnotu karu Ukrainā vai iesaistītu kaujās PMR - vai nu kā teritoriju ar zināmām mobilizācijas rezervēm, vai kā teritoriju, no kuras Krievijas karaspēks var uzbrukt Ukrainas teritorijai, uzskata izlūki.

Krievija cenšas destabilizēt situāciju Piedņestrā, otrdien sacīja Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks, brīdinot - ja Ukraina karā ar Krieviju nenoturēsies, Krievija nākamajā dienā būs pie Kišiņevas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!