Krievijas pasažieru lidmašīnas "Tu-154" apkalpe brīdināja Šveices gaisa satiksmes kontrolierus par gaidāmu sadursmi 90 sekundes pirms tam, kad tā naktī uz otrdienu Dienvidvācijā sadūrās ar kravas lidmašīnu "Boeing 757".
Par to ceturtdien ziņoja aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz vārdā nenosauktu ziņu avotu sadursmes izmeklēšanas komitejā.

Šveices gaisa satiksmes kontrolieri atbildēja uz šo brīdinājumu tikai 50 sekundes pirms sadursmes, dodot norādījumu Krievijas lidmašīnai samazināt lidojuma augstumu, un šis norādījums tika izpildīts pēc 25 sekundēm. Šajā laikā arī kravas lidmašīna bija sākusi pazemināt savu lidojuma trajektoriju, un sadursmi neizdevās novērst.

Sadursmē gāja bojā visi abās lidmašīnās esošie cilvēki - kravas lidmašīnas abi piloti un Krievijas lidmašīnas 57 pasažieri un 12 apkalpes locekļi.

Lidmašīnu sadursmē bojā gājušo tuvinieki no Krievijas ceturtdien ieradās Dienvidvācijas pilsētā Frīdrihshāfenē apmēram 30 kilometrus no sadursmes vietas.

Vairāk nekā 130 cilvēku atlidoja ar lidmašīnu no Baškortostānas Republikas galvaspilsētas Ufas, vedot līdzi ārstu izziņas un upuru drēbes, kas varētu noderēt identificēšanā. Daži upuru tuvinieki jau trešdien ieradās katastrofas rajonā pie Bodenezera.

Upuru tuviniekus pavadīja divi ārsti un četri psihologi.

Tostarp Vācijas policija un glābšanas vienības ziņo, ka ir atradušas 69 no lidmašīnu sadursmē bojā gājušajiem pie Bodenezera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!