Trīs bruņotie čečeni, kuri ceturtdien nolaupīja Krievijas lidmašīnu un saņēma par ķīlniekiem tās pasažierus un apkalpi, piektdien tika arestēti saūdarābu īpašo uzdevumu vienības operācijas laikā Medinas lidostā. Visi ķīlnieki ir atbrīvoti.
Saūdarābu īpašo uzdevumu vienības operācijas laikā nolaupītajā Krievijas lidmašīnā Medinas lidostā nogalināti trīs cilvēki - stjuarte, kāds pasažieris no Turcijas un viens no lidmašīnas nolaupītājiem, piektdien ziņoja aģentūra "Interfax", atsaucoties uz kādu augsta ranga Kremļa amatpersonu.

Krievijas prezidenta palīgs Sergejs Jastržembskis paziņoja, ka trīs bruņoti čečeni, kuri ceturtdien nolaupīja Krievijas lidmašīnu un saņēma par ķīlniekiem tās pasažierus un apkalpi, piektdien tika arestēti saūdarābu īpašo uzdevumu vienības operācijas laikā Medinas lidostā. Visi ķīlnieki ir atbrīvoti.

No šīs informācijas izriet, ka lidmašīnas nolaupītāju bija vairāk nekā trīs, kā tika ziņots iepriekš.

Aģentūras AFP korespondents Čečenijā paziņoja, ka, spriežot pēc televīzijā parādītajiem attēliem, nolaupītāji varētu būt bijušā Čečenijas minista Aslanbeka Arsajeva brālis Supijans Arsajevs un viņa dēls. Savukārt Čečenijas pārstāve Ammānā aģentūrai AP nolaupītājus identificēja kā Aslanbeku Arsajevu un viņa brāli Supijanu. Viņa šādu informāciju bija saņēmusi no Arsajevu trešā brāļa Adama. Viņa sacīja, lidmašīna nolaupīta nevis naudas, vai terorisma dēļ, bet gan lai pievērstu pasaules uzmanību situācijai Čečenijā.

Krievija pieprasījusi Saūda Arābijai izdot uzbrucējus, kas ceturtdien nolaupīja aviokompānijas "Vnukovo Airlines" lidmašīnu, kura bija ceļā no Stambulas uz Maskavu, piektdien paziņoja Federālā drošības dienesta augsta ranga amatpersona.

Krievija uzsākusi sarunas ar Saūda Arābiju par lidmašīnas nolaupītāju nosūtīšanu uz Krieviju, kur viņi tiks tiesāti, atsaucoties uz Federālā drošības dienesta direktora vietnieka Vladimira Proņičeva teikto, informēja aģentūra "Interfax".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!