Krievijas izmeklētāji Melnajā jūrā avarējušās lidmašīnas "Tu-154" vrakā atraduši metāla gabalu, kas, ļoti iespējams, ir Ukrainas raķetes S-200 fragments, otrdien ziņoja aģentūra "Interfax", atsaucoties uz kādu ekspertu.
"Ir nopietns pamats uzskatīt, ka lidmašīnas atlūzās mēs esam atraduši raķetes S-200 fragmentus," sacījis eksperts, kurš vēlējās palikt anonīms.

Viņš piebilda, ka "oficiālos secinājumus" var sniegt vienīgi Krievijas izmeklēšanas komisija.

Aviosabiedrības "Sibirj" lidmašīna "Tu-154", kas veica čārterreisu Telaviva - Novosibirska, pagājušajā ceturtdienā eksplodēja un iegāzās Melnajā jūrā aptuveni 190 kilometrus no Sočiem. Gāja bojā vairāk nekā 70 cilvēki, kas atradās lidmašīnā, 51 no viņiem bija Izraēlas pilsonis, pārējie - Krievijas pilsoņi. Tiek minētas trīs versijas par katastrofas iemesliem - aviolainera tehniskas problēmas, terora akts vai nejaušs Ukrainas raķetes trāpījums.

"Komisija nenoliedz, ka tās rīcībā ir detaļas, kas pastiprina versiju, ka lidmašīnu "Tu-154" notrieca Ukrainas raķete," sacīja komisijas pārstāvis, kas arī vēlējās saglabāt anonimitāti.

Ukrainas armija ir vairākkārt noliegusi varbūtību, ka traģēdijā vainojama raķete, taču prezidents Leonīds Kučma un premjers Anatolijs Kinahs paziņojuši, ka šo iespēju nevar izslēgt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!