Ukrainas armija Melnajā jūrā veica raķešu palaišanas izmēģinājumus laikā, kad šajā rajonā nogāzās Krievijas aviosabiedrības "Sibir Air" pasažieru lidmašīna "Tu-154", ziņo aģentūras "Reuters" korespondents, kurš novēroja minētās mācības.
Korespondents ziņoja, ka no poligoniem Krimas pussalas austrumu daļā tika palaistas "zeme-gaiss" raķetes pret vismaz 20 mācību mērķiem gaisā. Mācības, kuras novēroja Ukrainas un Krievijas kuģi, ilga līdz vismaz pulksten 13:30 pēc Latvijas laika.

Ukrainas Aizsardzības ministrija pagaidām atteikusies komentēt atsevišķu ASV amatpersonu teikto, ka Krievijas pasažieru lidmašīnu varētu būt notriekuši Ukrainas militāristi, netīšām tai trāpot ar "zeme-gaiss" raķeti.

ASV Amatpersona, kura vēlējās palikt anonīma, sacīja, ka Krievijas aviosabiedrības "Sibir Air" pasažieru lidmašīna "Tu-154" varētu būt gājusi bojā traģiska negadījuma, nevis terora akta rezultātā. "Tas varēja būt negadījums [militāro] mācību laikā, tās varēja būt Ukrainas militārpersonas, kuras veica raķešu izmēģinājumus. Tas varēja būt traģisks negadījums," sacīja amatpersona.

Pentagona ziņojumos pieļauta iespēja, ka no Krimas pussalas palaistās "zeme-gaiss" raķete vai raķetes varētu būt lidmašīnas bojāejas iemesls, tomēr vēl pāragri izdarīt kādus secinājumus, sacīja amatpersona.

Krievijas Federālā drošības dienesta direktors Nikolajs Patruševs ceturtdien apstiprinājis mediju ziņojumus, ka Krievijas aviosabiedrības "Sibir Air" pasažieru lidmašīna "Tu-154", kas bija ceļā no Telavivas Benguriona lidostas uz Novosibirsku, patiešām uzsprāga pirms iegāšanās Melnajā jūrā.

Lidmašīnā atradās 66 pasažieri un 12 apkalpes locekļi. Tiek ziņots, ka lielākā daļa pasažieru bija Izraēlas pilsoņi, kas brauca uz Krieviju apciemot radiniekus vai arī lietišķās vizītēs. Savukārt Krievijas Ārkārtējo situāciju ministrijas amatpersona sacīja, ka apkalpe bija Krievijas pilsoņi.

Armēnijas aviosabiedrības lidmašīnas pilots kā aculiecinieks ceturtdien pavēstīja, ka redzējis kā Krievijas aviosabiedrības "Sibir Air" pasažieru lidmašīna "Tu-154", kas bija ceļā no Telavivas Benguriona lidostas uz Novosibirsku, 11 000 metru augstumā eksplodē, ziņo aģentūra "Interfax". Armēnijas aviosabiedrības lidmašīna "An-24" traģēdijas brīdī atradās netālu no "Sibir Air".

Pilots ziņoja vadības centram, ka kreisajā pusē eksplodējusi lidmašīna, kuras atlūzas krīt jūrā. Arī Ārkārtas ministrijas pārstāvji apstiprinājuši sprādzienu. Lidaparāta ātrums katastrofas brīdī bija 850 km/h.

Sprādziens notika aptuveni 12:35 (pēc Latvijas laika). Pēc tam lidmašīna iegāzusies Melnajā jūrā 190 km uz dienvidiem no Novorosijskas, paziņoja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!