Krievijas masu informācijas līdzekļos otrdien tika pausts šoks par prezidenta Vladimira Putina uzvedību Krievijas un Eiropas Savienības (ES) samita preses konferencē pirmdien Briselē, kad viņš dāņu žurnālistu, kurš uzdeva jautājumu par karu Čečenijā, uzaicināja atbraukt uz Maskavu un "apgraizīties".
Putina izteikumus demonstrēja Krievijas televīzijas kompānija TVS un par tiem vēstīja vairāki Maskavas laikraksti un interneta lappuses.

Dānijas žurnālists preses konferencē uzdeva Krievijas prezidentam jautājumu, vai Krievija Čečenijā izmanto mīnas un vai tiek iznīcināti čečenu civiliedzīvotāji, raksta avīze "Kommersant".

Putinu šis jautājums ļoti saniknojis.

"Ja es nemaldos, jūs pārstāvat sabiedroto [ASV karā pret terorismu] un tādēļ esat briesmās," žurnālistam teicis Putins, kura sacīto publicējis laikraksts "Vremja Novostei".

"Viņi [čečeni] runā par nemusulmaņu nogalināšanu un, ja jūs esat kristietis, jūs esat briesmās. Pat tad, ja jūs esat ateists, jūs esat briesmās. Ja jūs izlemsiet kļūt par musulmani - pat tad jūs nebūsiet drošībā, jo tradicionālais islāms ir pretrunā mērķiem, kurus nosprauž viņi [čečenu kaujinieki]. Taču, ja jūs esat gatavs kļūt par radikālāko islāmistu un gatavs apgraizīties - es jūs ielūdzu uz Maskavu. Mums ir speciālisti, kas ar šo problēmu nodarbojas. Es jums iesaku šādu operāciju, lai nekas no jums vairs neaug ārā," sacījis Putins.

Krievijas presē teikts - prezidenta palīgi vēlāk žurnālistiem paskaidrojuši, ka Putins bijis noguris pēc saspringtās dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!